Stal Hank  sinds 1966

In mei 1966 werd de eerste Shetland Pony aangeschaft, Het vosbonte merrieveulen Brisita van Breda (v. Pauw van Bussum) ze bleef tot 1974 op Stal Hank, toen nog aan de Huybergseweg in Roosendaal. Brisita was op de keuringen geen hoogvlieger, haar beste resultaat was een enterpremie in 1967, haar nakomelingen, waren uitsluitend merrieveulens.  

De ommekeer kwam in 1975 met de aanschaf van Helbra of Transy  (v. Pericles of Netherley) Helbra behaalde twee maal een eerste en acht maal een tweede premie. Haar bekendste dochters waren Mona van Hank en Natasja van Hank respectievelijk Dagkampioene en Jeugdkampioene van West-Brabant.                                                          

In 1985 kwam Vera van Dorpzicht de gelederen versterken. Vera is een dochter van Newton van Dorpzicht x Fluffy of Marshwood (volle zus van de preferente  Scurry of Marshwood). Vera heeft na  haar jeugdpremie's,  die ze gemakkelijk behaalde, na een ongeluk een aantal keuringsjaren moeten missen. Toen ze na een herstelperiode van drie jaar, als zes jarige voor het eerst weer ter keuring verscheen behaalde ze een eerste premie en werd tevens ook nog reserve dagkampioene.  De twee daarop volgende jaren behaalde ze eveneens eerste premie's. Uit de nakomelingen van Vera bestaat  nog steeds de huidige bezetting van de fokkerij van Stal Hank.

De bekendste ponys van Stal Hank op een rijtje:

De 1e premie hengst   Herwin van Hank  

Verder de 1e premie merries:

Helbra of Transy, Crackle of Marshwood, Zonnetje van Stal Geerhof en Vera van Dorpzicht.

Eigen gefokte 1e premie merries:

Wendy, Agneta, Amanda, Bonny, Carola, Donalda, Fluffy, Lotte, Natalie, Nancy, 

Onnie, Petra, Pauline, Rebecca, Tamara en Xandra van Hank.  

 

Belangrijkste resultaten op premiekeuring West-Brabant: 

Alle eigen gefokte pony's Stal Hank

Foto's Gouden bruiloft

 

Home

 

Jos & Atie Aarts, Zeedijk 10, 3329 LC  Dordrecht, 078-6165860,